Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

dinsdag 1 oktober 2019

17-6 ledenvergadering Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg - verslag


Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg


Conceptverslag ledenvergadering

Maandag 17 juni 2019, aanvang 19:30 uur.
Café Pelt, Pancratiusplein 46, Heerlen - centrum

1.       Opening door de voorzitter.
Harrie opent om 19.32 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom. We beginnen met een voorstelrondje, waarbij opviel dat iedereen wat met fietsen had, soms al heel lang en/of intensief. Waarschijnlijk geen toeval. Ook werd de eerste consumptie rondgedeeld.

2.    Mededelingen, waaronder berichten van verhindering.
·         Zie voor de mensen die verhinderd zijn de afmeldingen hierboven.
·         Er zijn voor het eerst ook mensen uit Schinnen uitgenodigd, maar niet aanwezig.
·         Hub deelt mee dat hij stopt met het bestuurswerk. Hij zal op 9 september, onze volgende bestuursvergadering, afscheid komen nemen.

3.    Vaststellen agenda.
Aan de agenda wordt toegevoegd een toelichting van Gijs over het mobiliteitsplan 2030 Heerlen.

4.    Verkiezing Bestuur.
·         Hub treedt af als bestuurslid.
·         Harrie geeft een toelichting op het werk van de secretaris. Omdat de notulen door Ab worden gemaakt valt dat deel van het werk erbuiten. Amelie wil zich de volgende bestuursvergadering (9 september) oriënteren. Ook anderen die mogelijk iets willen doen worden daarvoor uitgenodigd. Harrie blijft vooralsnog interim-secretaris.
·         De overige zittende bestuursleden Harrie Winteraeken (voorzitter), Gerard Popelier (penningmeester), Ab Mulder, Gijs Verbruggen, Will Zeedzen en Hans Jager, worden herkozen.

5.       Vaststellen Jaarverslag 2018.
Een paar punten worden verduidelijkt. Het 6e bolletje bij ‘Heerlen’ betreft inderdaad de situatie bij de Ruys de Beerenbroucklaan.
Het overleg met Brunssum loopt inderdaad erg stroef. Niet alleen bij ons, maar ook bij Veilig Verkeer. Het komende overleg in september moeten we dan ook afstemmen met VVN.
Marcel meldt dat de situatie bij station Eygelshoven bij de brug over het spoor door de rotondes en de hellingen voor fietsers erg onhandig en onoverzichtelijk is. Dit punt wordt aan de actiepunten toegevoegd (punt 55).
Harry meldt dat het meldpunt moeilijk toegankelijk is. Je ligt er zo uit en moet dan opnieuw beginnen.
Voor het overige wordt het Jaarverslag 2018 vastgesteld.

6.       Fietsroute Wittem - Ubachsberg en Ubachsberg (over de Daelsweg) - Heerlen

Hans geeft een presentatie van de voorliggende plannen aan de hand van een presentatie van de gemeente Voerendaal. Het nieuwe fietspad zou overal 4 meter breed worden.
De FB probeert hierbij de fietsroute zo strak mogelijk te krijgen zonder overbodige bochten en uitwijkingen. Hoe het precies zal uitpakken is nog onbekend (pas in 2010 wordt aanbesteed), maar vooral de aanknoping van de Vrakelbergerweg aan de Mingersborgerweg is lastig. Een rotonde zou uit FB-oogpunt het beste zijn. Datzelfde geldt voor de plannen bij de Daelsweg, waar het fietspad aan de noordkant komt te lopen en fietsers dus de rijweg moeten kruisen. Ook hier zou een (mini)rotonde de veiligheid aanzienlijk kunnen verbeteren (Voorstel van Marcel).
(Omdat het al negen uur geweest is wordt intussen de tweede ronde consumpties rondgebracht.)

7.       Suggesties van Leden.
·         Hub meldt dat hij bij probleempunten altijd direct foto’s maakt. Die kun je dan direct doorsturen naar betrokkenen. Harrie meldt zich als adres aan, maar je kunt het ook direct naar het bestuurslid dat voor die plaats verantwoordelijk is doorsturen.
·         Marcel meldt dat de Facebookpagina 68 volgers heeft en ondanks het feit dat we er zelf weinig gebruik van maken (te oud waarschijnlijk), vindt Harrie het een welkome aanvulling op zijn weblog. Wie iets te melden heeft kan dat via Harrie of Marcel doorgeven, die het dan op de facebookpagina zetten.
·         Marcel meldt dat de weg van Schinveld naar Koningsbosch problemen geeft. Gijs en Ab hebben juist deze week voor het eerst overleg met de nieuwe gemeente Beekdaelen en vragen iedereen probleempunten te melden. Zij zullen dan een selectie maken voor het eerste overleg. Hopelijk krijgen we een goede contactpersoon.
·         Gijs geeft een toelichting op de mobiliteitsvisie van Heerlen 2030, die met 30-50 mensen na een aantal sessies heeft geresulteerd in een ‘praatplaatje’, dat tot beleid moet gaan leiden. De gemeenteraad moet zich er dan over uitspreken. Gijs was wel opgevallen dat er weinig belangstelling was van ondernemers en zo, maar dat komt misschien omdat de bijeenkomsten gewoon onder werktijd waren. Te weinig prioriteit? Het resultaat (het praatplaatje) beoordeelt Gijs als positief.

8.       Overleggen en knelpunten in de diverse gemeenten
Dit punt wordt wegens tijdgebrek niet behandeld.

9.    Wat verder nog ter tafel komt en rondvraag.
Ook dit punt wordt niet meer behandeld, maar Frans merkt op dat de herrie uit de belendende zaal onze vergadering nogal heeft gehinderd. Harrie zal proberen een volgende keer een dag te kiezen zonder dit soort evenementen.
Will meldt dat we bezwaar hebben ingesteld tegen het sluiten van de fietstunnel in Kerkrade. Marcel voegt daaraan toe dat het afsluiten ervan het fietspad bij Gaia-ZOO nog drukker zal maken. Nu al lopen bezoekers er massaal overheen en dat zal meer worden.

10. Sluiting
Harrie sluit de vergadering om 21.36 uur. Daarna kan iedereen zijns weegs gaan. Velen praten nog even na met iemand over voor haar of hem belangrijke onderwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten