Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

dinsdag 1 oktober 2019

11-10: Mondiale fietstocht, thema 'duurzaamheid'.

 


Persbericht

Mondiale fietstocht, thema ‘duurzaamheid’.

Vrijdag 11 oktober 2019
Start: 10.00 uur, Pancratiusplein, Heerlen-centrum
Einde: ± 15.00 uur.

HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de 6de keer een ‘mondiale fietstocht’, dit keer in samenwerking met Parksjtad in Transitie. We bezoeken organisaties waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld. Dit jaar is de fietstocht opgenomen in het programma van de Week van de Duurzaamheid. Daarom is duurzaamheid ook het thema van deze fietstocht en de te bezoeken organisaties.
De fietstocht vindt plaats op vrijdag 11 oktober; vertrek 10.00 uur Pancratiusplein Heerlen-centrum. Naar verwachting eindigt de fietstocht om ± 15.00 uur weer op het Pancratiusplein. We fietsen ongeveer 20 kilometer en bezoeken de volgende plaatsen:

RD4 hoofdvestiging in de Beitel
De RD4 haalt niet alleen afval op in een aantal gemeenten in Zuid-Limburg, maar scheidt het ook, verwerkt het en maakt er weer zoveel mogelijk bruikbare grondstoffen van. Zo helpt de RD4 een circulaire maatschappij dichterbij te brengen. We zien veel van de toegepaste verwerkingsprocessen en krijgen daar uitleg bij.

Verticale tuinen bij Schoon GMS aan de Spoorsingel in Heerlen
Voor verkoeling en zuurstof, maar ook voor opname van CO2 en fijnstof, zijn planten in de stad erg belangrijk. Soms is daar niet genoeg plaats voor. Verticale tuinen kunnen dan een oplossing zijn. Schoon GMS experimenteert daarmee. Er zijn in Heerlen verticale tuinen tegen de muur van de parkeergarage bij het stadhuis en bij het gebouw van Schoon GMS aan de Spoorsingel. We gaan kijken bij Schoon GMS. Mark Schaffrath vertelt er meer over.

Fietstempel Willemstraat
De Fietstempel is een fietsenwinkel/werkplaats van mensen die zelf een passie voor fietsen hebben. Naast nieuwe fietsen is er aandacht voor reparatie en renovatie van fietsen. Persoonlijke service en advies via internet. Ruim 15 jaar ervaring in de fietsenbranche.

Het belooft weer een interessante en inspirerende tocht te worden. Er zijn soep en brood bij aankomst bij Schoon GMS. Wilt u mee fietsen, geeft u dan uiterlijk 9 oktober op bij Frank Rochette (rochette.frank@gmail.com).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten