Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

dinsdag 28 april 2020

Bewegwijzering fietsroute Hoensbroek - Nuth nodigx


Bewegwijzering fietsroute Hoensbroek - Nuth nodig













Onlangs hebben de Fietsersbond Afdeling Parkstad Limburg en Wandelnet Zuid-Limburg de gemeente Beekdaelen geadviseerd over de aanleg van twee rotondes bij de Daelderweg in Nuth, dit in aansluiting op de inmiddels gerealiseerde Buitenring. In dit verband hebben we de aandacht van de gemeenten Heerlen en Nuth gevraagd voor het volgende:
De verbinding Nuth – Hoensbroek voor wandelaars en (brom-)fietsers loopt tegenwoordig via de Geitenweg en de Schurenbergsweg. Deze weg sluit aan op de Schuureikenweg.
Met de Randweg is er weer aansluiting richting Hoensbroek-Noord en Brunssum en via de Naanhofsweg komt men in Vaesrade. Vroeger was hier een tweetal T-splitsingen. Wat de veiligheid betreft is de nieuwe situatie een verbetering, maar de verbinding Randweg – Nuth heeft ter hoogte van de op- en afritten van de Buitenring een onaantrekkelijke omweg gekregen.  

Bij deze route ontbreekt echter vanuit de Randweg en de Schuureikenweg de bewegwijzering voor fietsers en wandelaars van Hoensbroek naar Nuth vice versa. Omdat deze route niet samenvalt met de verkeersroute voor snelverkeer via de Buitenring en omdat de doorgaande route door de nieuwe bochten niet erg logisch meer is, is een goede bewegwijzering extra nodig.

Fietsers richting Nuth moeten hier linksaf slaan.
Op het grondgebied van de gemeente Beekdaelen is ook bewegwijzering gewenst voor fietsers en wandelaars bij de nieuwe tunnel van de Geitenweg naar Kathagen en vervolgens naar Vaesrade en naar Schinnen en verder via de mijnspoorroute. En eveneens van de Geitenweg naar het zuiden via de mijnspoorroute naar Hoensbroek. Deze mooie route heeft ook niet de hoogteverschillen van de Schuureikenweg.
Daarbij nemen wij aan dat bij het begin van de Geitenweg in Nuth de bewegwijzering voor fietsers c.a. wordt meegenomen bij de nu in aanleg zijnde rotonde.

Een brief met deze strekking hebben Fietsersbond Afdeling Parkstad Limburg en Wandelnet Zuid-Limburg op 19 april 2020 aan onze ambtelijke contactpersonen bij de gemeente Heerlen en Beekdaelen gestuurd.


Harrie Winteraeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten