Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

zaterdag 31 mei 2014

Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg: jaarverslag 2013




Jaarverslag 2013
Fietsersbond
afdeling Parkstad Limburg



Gedurende het verslagjaar kent de afdeling zes actieve leden die ook het bestuur vormen.
De samenstelling van het bestuur is als volgt:
Harrie Winteraeken : Voorzitter
Leo Severens : Secretaris, aanspreekpunt Landgraaf en overige gemeenten
Gerard Popelier : Penningmeester
Will Zeedzen : aanspreekpunt Heerlen
Ab Mulder : aanspreekpunt Brunssum
Hub Hommen : aanspreekpunt Kerkrade

Tijdens het verslagjaar hebben zich 8 nieuwe leden aangemeld en hebben 18 leden het lidmaatschap opgezegd. Aan het einde van het verslagjaar waren 139 leden ingeschreven.

Ook in het verslagjaar heeft de afdeling weer veel tijd en aandacht besteed aan in het onderhouden en verbeteren van de relatie met de gemeenten in het gebied van Parkstad Limburg. De reeds bestaande contacten met de gemeente Heerlen zijn gecontinueerd en verder geïntensiveerd. Ook met de gemeenten Kerkrade en Brunssum is regelmatig contact geweest en zijn meerdere gesprekken gevoerd. Deze overleggen vinden plaats zowel op bestuurlijk als op ambtelijk niveau.
Wederom is gebleken dat de betreffende gemeenten deze contacten op prijs hebben gesteld. Diverse door de afdeling aangedragen suggesties en verbeteringen zijn overgenomen. Het kan natuurlijk altijd beter en daarom is het dan ook zaak om voldoende alert te blijven, zodat de overheden bij hun taak als wegbeheerder zich steeds bewust blijven van de belangen van de fietsers.

In het verslagjaar heeft het bestuur 6 keer vergaderd. Vaste agendapunt hierbij was het evalueren van de contacten met de gemeenten en de daarbij behaalde resultaten in het oplossen van de aangedragen knelpunten.
In het verslagjaar is wederom geen nieuwsbrief verzonden aan de leden van de afdeling. Het bestuur heeft nog geïnvesteerd in het opzetten van een eigen afdelingswebsite binnen de website van de landelijke fietsersbond, maar dit is helaas zonder resultaat gebleven. Het bestuur blijft zoeken naar mogelijkheden om deze eigen website van de grond te krijgen.
Wel heeft de Voorzitter heeft op zijn weblog regelmatig aandacht besteed aan de activiteiten van de afdeling.

In de maand februari hebben de nieuwe leden die zich in 2012 hebben aangemeld een eigen welkomstbrief van het bestuur van de afdeling ontvangen.
Op 5 maart 2013 was de jaarlijkse ledenvergadering. Naast het bestuur was 1 lid aanwezig. 7 leden hebben zich schriftelijk afgemeld.



Dit jaarverslag is op dinsdag 27 mei 2014 vastgesteld door de ledenvergadering van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten