Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

zaterdag 13 augustus 2011

Jaarverslag 2010 Fietsersbond Afdeling Parkstad Limburg

De afdeling heeft zes actieve leden die ook het bestuur vormen.
De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Harrie Winteraeken : Voorzitter en aanspreekpunt Heerlen
Leo Severens : Secretaris
Gerard Popelier : Penningmeester
Will Zeedzen : aanspreekpunt Landgraaf
Theo Delnoije : aanspreekpunt Kerkrade
Ab Mulder : aanspreekpunt Brunssum

Gedurende het verslagjaar hebben zich 26 nieuwe leden aangemeld en hebben 22 leden het lidmaatschap opgezegd. Aan het einde van het verslagjaar waren 146 leden ingeschreven.

In het verslagjaar heeft de afdeling veel tijd en aandacht besteed aan in het onderhouden en verbeteren van de relatie met de gemeenten in het gebied van Parkstad Limburg. De reeds bestaande contacten met de gemeente Heerlen zijn gecontinueerd. Met de gemeenten Landgraaf, Kerkrade en Brunssum zijn eerste gesprekken gevoerd. De betreffende gemeenten stellen deze contacten op prijs en staan ook open voor de door de afdeling geopperde suggesties en verbeteringen. Het is wel zaak om voldoende alert te blijven, zodat de overheden bij hun taak als wegbeheerder zich steeds bewust blijven van de belangen van de fietsers.

In het verslagjaar heeft het bestuur 7 keer vergaderd. Vaste agendapunt hierbij was het evalueren van de contacten met de gemeenten en de daarbij behaalde resultaten in het oplossen van de aangedragen knelpunten.

Ook heeft de afdeling, in samenwerking met VVN, in de maand oktober weer de jaarlijkse fietsverlichtingsactie georganiseerd, en is zij aanwezig geweest op de Dag de wereld in Heerlen, Heerlen in de wereld.

Naar aanleiding van de verkiezingen in het jaar 2010 voor de gemeenteraden heeft de afdeling in een brief aan alle politieke partijen in de Parkstadgemeenten de activiteiten van de Fietsersbond onder de aandacht gebracht en tevens gevraagd in hun programma actiepunten op te nemen voor de verbetering van de voorzieningen voor de fietsers in hun gemeente.

In het verslagjaar heeft de afdeling voor de eerste keer ook een nieuwsbrief verzonden aan alle ingeschreven leden. Hierop zijn niet veel reacties gekomen. Toch blijft het streven om de relatie met de achterban te verbeteren. Een middel hierbij kan zijn een eigen afdelingspagina op de internetsite van de landelijke Fietsersbond. De ontwikkeling daarvan wil niet echt vlotten. Vooruitlopend daarop is de Voorzitter gestart met een weblog waar ook aandacht is voor de activiteiten van de afdeling.

In de maand september heeft de afdeling een ledenvergadering georganiseerd. Op deze vergadering heeft Paul Alzer van de stadsregio Parkstad Limburg een presentatie gegeven over het actieplan Fiets voor deze regio. Naar aanleiding hiervan zijn actieve leden gestart met het inventariseren van suggesties voor het aanleggen van een fietsroutenetwerk door de regio Parkstad Limburg.

Actieve leden van de afdeling hebben op verzoek van ProRail reviews gehouden over de plannen voor de aanleg van faciliteiten voor fietsers bij de diverse treinstations binnen het Parkstadgebied.

Aan het einde van het verslagjaar zijn ook de eerste contacten gelegd voor het inrichten van een periodiek overleg met ambtenaren en bestuurders van de stadregio Parkstad Limburg.

Met betrekking tot de voorgenomen aanleg van de “Buitenring” door Parkstad Limburg heeft de afdeling bezwaar aangetekend bij de Provincie Limburg en heeft vervolgens tegen de afwijzende beslissing beroep aangetekend bij de Raad van State.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten