Weblog Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Weblog van de Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Voorzitter: Harrie Winteraeken: hwinteraeken@hotmail.com.
Secretaris e-mail: parkstadlimburg@fietsersbond.nl


Knelpunten op uw fietsroute kunt u bij de secretaris melden of via website www.fietsersbond.nl.

dinsdag 18 januari 2011

Ruimte voor alle fietsers!

De Fietsersbond op weg naar 2015

Inspiratie voor de grote sprong
Een greep uit de krantenkoppen van het afgelopen jaar: Heerlijk fietsweer, Nieuw fietspad geopend, Kunstenaars ontwerpen fietsenstalling. Maar ook: Dringen op het fietspad, Fietsinfarct, De fiets aan populariteit ten onder. Vijfendertig jaar geleden ondenkbaar, elke dag tastbare werkelijkheid. Een deel van deze gesignaleerde groei is zonder meer te danken aan het idealisme en de inzet van de grondleggers van de Fietsersbond. Dat succes ook problemen geeft, was niet direct voorzien.

Het zijn problemen die om nieuwe oplossingen en een grote sprong voorwaarts vragen. Met een extra fietspad of wat extra fietsenrekken redden we het de komende vijf jaar niet. Dus wil de Fietsersbond een schaalsprong creëren in het fietsbeleid. We willen het fietsbeleid in Nederland kwalitatief grote stappen vooruit laten zetten; denken buiten de gebaande fietspaden. Niet meer van hetzelfde, maar nieuwe en onorthodoxe ideeën. Ideeën die de bond samen met fietsers en beleidsmakers wil ontwikkelen. Zodat iedereen weer prettig kan fietsen: de bakfietsvader, de studente op een stationsbarrel, de moeder op de moederfiets, de dame met een lage-instapfiets, de E-biker, de scholier en de oudere heer die al jaren op zijn rijwiel rijdt. Dat is de visie die de Fietsersbond in 2015 voor ogen staat.

In deze koers 2015 stellen we ons nog even voor zodat u weet waar we voor staan, onze identiteit. Ons vertrekpunt blijft natuurlijk de missie en doelen van de Fietsersbond zoals in onze statuten vastgelegd. Bij onze identiteit horen een aantal kernwaarden. Vervolgens geven we aan wat anno 2010 onze sterke kanten zijn en hoe het nog beter kan. We schetsen ook het krachtenveld waarbinnen we nu opereren en welke kansen dat biedt. Daar vloeien een aantal speerpunten voor beleid en ambities voor de organisatie uit voort om ons toekomstvisioen 2015 te realiseren: meer veilige en plezierige ruimte voor alle fietsers.

Marijke van Haaren,
Voorzitter Fietsersbond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten